Real Madrid želi napustiti Primeru i igrati Premiership?

by | avg 14, 2021 | Sport | 0 comments

Real Madrid posljednjih sedmica razmatra napuštanje La Lige, piše Mundo Deportivo u današnjem broju navodeći vijest kao ekskluzivu.

Florentino Perez navodno je na smrt posvađan sa šefom lige Javierom Tebasom, koji neprestano vrši pritisak na Real pa vodstvo Kraljevskoga kluba intenzivno razmatra svoje opcije.

“To bi bila senzacija svjetskih dimenzija, ali Perezovi argumenti vrlo su jaki i o njima se priča po hodnicima Santiaga Bernabeua. Real se raspituje o mogućnostima izlaska iz La Lige i ulaska u neku drugu jaku europsku ligu budući da je klubu dosta odnosa Javiera Tebasa prema klubu i restrikcija koje on uporno postavlja pred Real. U ovom scenariju Perezu je najzanimljiviji Premiership, iako Real prikuplja informacije i o eventualnom ulasku u Serie A ili Bundesligu”, piše Mundo.

Najveći problem na relaciji La Liga – Real je, jasno, Superliga čiji je Real bio jedan od osnivača i to je ideja od koje Real još nije odustao. Tebas je zbog toga počeo ucjenjivati Real, a Perez je poludio kad je doznao da je La Liga dogovorila saradnju s investicijskim fondom CVC a da ni u kojem trenutku nije konzultirala Real.

To je bila kap koja je prelila čašu. Perez i Tebas su godinama na ratnoj nozi, a Realov šef je i neslužbeno i službeno govorio da se Tebas grozno odnosi prema Realu. Iz svih tih razloga Real želi istupiti iz španjolskog prvenstva. To bi bio radikalan potez, ali ako bi se dobro iskomunicirao i dobro izveo, od njega bi jako puno koristi imali i Real i liga u koju bi ušao, u ovom slučaju Premiership. Ta liga Realu nosi najveću mogućnost za zaradu, ali nije sve tako lako. Najveći problem bio bi Brexit, koji bi vrlo otežao ulazak Reala u ekonomski sistem Premier lige. No kad bi to toga doista došlo, sigurno bi se našao način da se to odradi što bezbolnije. Real će ovog vikenda krenuti u novu sezonu kao španski prvoligaš, ali će klub pomno pratiti mogućnost da se u jednoj od sljedećih sezona prebaci u neku drugu ligu”, stoji u tekstu Munda.

Real Madrid prvo kolo nove sezone La Lige igra večeras u gostima kod Alavesa.

Sop.ba