Nastavlja se najljepša zenička ljetna priča: Od 07. augusta počinje IV ZENICA SUMMER FEST-online

by | jul 26, 2021 | Zabava | 0 comments

I ove godine nastavlja se najljepša zenička priča nastala 2018. godine – ljetni festival ZENICA SUMMER FEST 2021-online.

Zenica summer fest će i ove godine, kao i prethodne, zbog aktuelne epidemiološke situacije biti realizovan online, a svečano otvorenje bit će u subotu, 07. avgusta 2021. godine, specijalnim programom u produkciji RTV ZENICA, odnosno koncertom Rima benda snimljenog među zidinama historijske Tvrđave Vranduk.

I pored najveće želje i najboljih namjera u ovogodišnje održavanje, sada već četvrtog po redu, Zenica Summer Festa, epidemiološka situacija nam ne ide nikako u prilog i ponovo nas je spriječila da Festival konstituisan 2018. godine na lični zahtjev gradonačelnika, održimo ove godine u pravom formatu, obimu i obliku, te da nastavimo trendom pozitivnog rasta kvaliteta Zenica Summer Festa. Nije neophodno napominjati činjenicu da je u protekle tri godine, iako istina u prošloj 2020. godini u online formatu, kroz ZSF prodefilovalo gotovo hiljadu izvođača, ali i skoro pola miliona posjetilaca, odnosno pratilo na razne načine (na licu mjesta, ali i na našim medijima, na sve tri platforme) zasigurno više od milion ljudi. Čast nam je da smo u ove, protekle tri godine, stvorili brend u Zenici koji, slobodno to možemo tvrditi, već sada „prijeti” da oduzme pijetet mnogo „starijim” festivalskim manifestacijama u regionu. Kao preduzeće koje je nosilac tehničke organizacije od samog početka, na ovaj način izražavamo spremnost, volju i želju da i ove godine, pa barem u online formatu kao i 2020., održimo kontinuitet Festivala i ne dozvolimo da se ovakav brend, sa već trogodišnjom tradicijom, naprosto ugasi zbog trenutne epidemiološke situacije. 

U programu Zenica summer festa 2021. između ostalog imat ćete priliku pratiti, pored već pomenutog koncerta Rima benda, i koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, zatim Festival izviđačke pjesme, snimljen na Boračkom jezeru, tradicionalnoj bazi zeničkih izviđača. Svakako ne propustite i Koncert omladinskog hora Zenica u povodu 30. godina rada i postojanja Hora, zatim Noć rock’n’rolla Vranduk, te rođendanski koncert u povodu 95. godina muziciranja Duvačkog orkestra Zenica, kojim će 14. augusta biti zatvoren ovogodišnji ZSF.

Sve programe ZSF 2021.-online pratite na platformama RTV Zenica – televiziji, radiju i portalu Zenicainfo.ba, kao i na nalozima na društvenim mrežama.

Zenicainfo.ba