Nastavlja se najljepša zenička ljetna priča: Od 07. augusta počinje IV ZENICA SUMMER FEST-online

by | jul 26, 2021 | Zabava | 0 comments#IZDVAJAMO

Njemačka pooštrava kazne u prometu

Gornji dom njemačkog parlamenta Bundesrat prihvatio je niz promjena Zakona o prometu koje predviđaju povećanja kazni za prometne prekršaje. Zakon, koji je na snagu trebao stupiti još prošle godine, ali je parlamentarna procedura zaustavljena zbog formalnih grešaka u...

Vremenska prognoza za vikend u BiH

Danas će našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većini područja. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu...

Kompanija iz Viteza nakon jahte napravila i luksuznu kamp prikolicu

Sjećate se brodogradilišta u Vitezu koji je napravio svjetski priznatu i jednu od najboljih jahti? Nastavili su pomjerati granice, a na Caravan Salonu u Düsseldorfu prvi put će predstaviti i kamp prikolicu.Kompanija Derubis na čelu sa Lejlom i Denisom Kraljevićem...

I ove godine nastavlja se najljepša zenička priča nastala 2018. godine – ljetni festival ZENICA SUMMER FEST 2021-online.

Zenica summer fest će i ove godine, kao i prethodne, zbog aktuelne epidemiološke situacije biti realizovan online, a svečano otvorenje bit će u subotu, 07. avgusta 2021. godine, specijalnim programom u produkciji RTV ZENICA, odnosno koncertom Rima benda snimljenog među zidinama historijske Tvrđave Vranduk.

I pored najveće želje i najboljih namjera u ovogodišnje održavanje, sada već četvrtog po redu, Zenica Summer Festa, epidemiološka situacija nam ne ide nikako u prilog i ponovo nas je spriječila da Festival konstituisan 2018. godine na lični zahtjev gradonačelnika, održimo ove godine u pravom formatu, obimu i obliku, te da nastavimo trendom pozitivnog rasta kvaliteta Zenica Summer Festa. Nije neophodno napominjati činjenicu da je u protekle tri godine, iako istina u prošloj 2020. godini u online formatu, kroz ZSF prodefilovalo gotovo hiljadu izvođača, ali i skoro pola miliona posjetilaca, odnosno pratilo na razne načine (na licu mjesta, ali i na našim medijima, na sve tri platforme) zasigurno više od milion ljudi. Čast nam je da smo u ove, protekle tri godine, stvorili brend u Zenici koji, slobodno to možemo tvrditi, već sada „prijeti” da oduzme pijetet mnogo „starijim” festivalskim manifestacijama u regionu. Kao preduzeće koje je nosilac tehničke organizacije od samog početka, na ovaj način izražavamo spremnost, volju i želju da i ove godine, pa barem u online formatu kao i 2020., održimo kontinuitet Festivala i ne dozvolimo da se ovakav brend, sa već trogodišnjom tradicijom, naprosto ugasi zbog trenutne epidemiološke situacije. 

U programu Zenica summer festa 2021. između ostalog imat ćete priliku pratiti, pored već pomenutog koncerta Rima benda, i koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, zatim Festival izviđačke pjesme, snimljen na Boračkom jezeru, tradicionalnoj bazi zeničkih izviđača. Svakako ne propustite i Koncert omladinskog hora Zenica u povodu 30. godina rada i postojanja Hora, zatim Noć rock’n’rolla Vranduk, te rođendanski koncert u povodu 95. godina muziciranja Duvačkog orkestra Zenica, kojim će 14. augusta biti zatvoren ovogodišnji ZSF.

Sve programe ZSF 2021.-online pratite na platformama RTV Zenica – televiziji, radiju i portalu Zenicainfo.ba, kao i na nalozima na društvenim mrežama.

Zenicainfo.ba