Alfa Romeo Giulia u karavanskom izdanju na digitalnom renderu (FOTO)

by | jun 3, 2021 | Auto | 0 comments

Alfin sedan nikako da dobije karavansku varijantu. 

Giulia je, nažalost, potpuno podbacila na tržištu. O tome govore prodajni podaci koji stižu iz Evrope koja je trebalo da bude stub komercijalnog uspeha ovog modela. Razlozi su brojni, neki potpuno nejasni, a neki možda i previše očigledni.

Primera radi, Nemci kod svojih premijum modela često nude niz derivativa – od kupea i kabrioleta, preko karavana, pa onda onda u sve to umiksuju i performantne varijante, što na kraju da široku paletu proizvoda nastalih od jednog automobila. Upravo to se prebacuje Alfinoj, do skoro letargičnoj upravi.

Giulia od momenta kad je stupila na scenu ima samo jednu verziju – i to tradicionalnu berlinu. Naravno, tu je i QV izdanje, ali opet samo kao sedan. Mogao se tu ponuditi i kupe, kabriolet, pa naravno i karavan, mada je veliko pitanje da li bi ovaj doneo neki veći uspeh, jer premijum karavani se najbolje prodaju u Nemačkoj, a zna se koje brendovi tamošnje stanovništvo preferira.

Predstavljeni renderi delo su dizajnera Sugarchow. On je svoju viziju Giulije u karavanskoj varijanti bazirao na izgledu standardnog Quadrigoflio modela. Jedan pogled na ovaj pragmatični četvorotočkaš je dovoljan da se zaljubi, jer uprkos godinama Giulia je i dalje ako ne najlepši, onda sigurno među najlepšim automobilima D segmenta.

Zaista je čudno da Alfa ne plasira ovakav karavan, pa makar i za performantno izdanje, jer će čak i BMW nuditi M3 u Touring verziji, dok je to već standardna ponuda kod Audija i Mercedesa.

Podsetimo, Alfa Romeo je poslednji karavan u svojoj ponudi imao dok je model 159 bio na tržištu.

Preuzeto sa “autorepublika.com”